Referat: Träningsmatch Tandsbyns FK - Stuguns BK

Måndag 11/3. Jämtkraft Arena A-plan. 2x40 min.

Årets första fotbollsaktivitet på fullstor plan. Spelglädjen lyste i våra spelares ögon, alltid ett lyft att komma ut på Jämtkraft Arena A plan.

Tack Tandsbyn för inbjudan.

Vi hade en trupp på sexton spelare, inkl. tre stycken nya provspelare samt spelare från Ragunda BK, väldigt bra.

Målsättningen med denna match var att alla skulle få speltid, och tränare Ante Jacobsson mixade och blandade upp laget mycket i båda halvlekarna.

1a halvleks första 20 min skapade Tandsbyn tryck och rullade boll mellan lagdelarna. Dom skapade chanser och halvchanser men vårt försvar med Nils Jonsson i spetsen redde ut det mesta. Efter det så avtog bollinnehavet från motståndarna och vi kunde spela oss ur pressen och flytta upp laget och skapa lite framåt, framför allt få till ett eget spel, glädjande att se. Tyvärr så kunde Tandsbyn göra 1-0 i slutet av 1a halvlek. Inspel i boxen, där vi tyvärr tappar markering. Vår duktige målvakt Linus Söderberg-Stoller fick se sig besegrad.

2a halvlek första 20 min fortsatte som i slutet av 1a.
Dvs vi flyttade upp spelet och kunde vinna andrabollar och närkamper och hålla bollen inom laget, det var mycket kamp på mittfältet.

Tandsbyn gjorde 2-0 i den 63e minuten gm Peter Ljungqvist. Skott utifrån efter att vårt försvar ej fick undan bollen efter ett anfall.

Som sagt, vi bytte in alla spelare, ungtupparna Alfred Jämtgård och Leo Persson fick spela på slutet och skötte sig utmärkt. Roligt att se.

Matchen slutade 3-0 till Tandsbyn, i 88minuten kom deras sista mål. Skott utifrån efter friläge där vi tappade bort markeringen igen.

Vi saknade en del spelare idag, men ändå var det grym kämpainsats av samtliga spelare i Stuguns BK. Och vår första match för i år.

Tyvärr så fick två spelare kliva i 2a halvlek p.g.a. skador. Men det ingår i spelet fotboll. Hoppas på snabb tillfrisknande.

Vi tar med det positiva nu från denna match och jobbar vidare.

Nu fortsätter vi att träna I ÖP hallen och Stugun framöver.

Och vi jobbar för att bredda truppen och det ser lovande ut med det. Nya spelare är på väg in.